Iogurt natural artesà en un pot de vidre.
Iogurts Artesans Receptes i cuina

Iogurt Natural Artesà – Recepta

El Iogurt Natural és un d’aquells aliments essencials a qualsevol nevera. La seva recepta és senzilla i accessible per a totes les edats. Malauradament, molts dels iogurts que trobem al supermercat, contenen grans quantitats de químics i additius perjudicials per al nostre cos. Amb aquesta recepta aprendrem a cuinar unes postres més saludables, naturals i al nostre gust. Endavant!

Ingredients per a 7 racions de iogurt:

  • 1 litre de llet fresca de vaca
  • 1 iogurt natural sense ensucrar (o 1 sobre de ferment)
  • 80 grams de sucre blanc (en cas de voler-lo ensucrat)

Utensilis per a seguir la recepta:

  • Bol de plàstic o vidre
  • Gots o pots de vidre
  • Iogurtera
Iogurtera Moulinex plena de pots de vidre.
Iogurtera Moulinex

Elaboració del iogurt natural:

1. Per començar, en un bol de mida mitjana, posem el iogurt sencer. Aleshores, hi afegim el sucre i barregem fins que el sucre quedi dissolt a la barreja.

2. Seguidament, escalfem lleugerament la llet al microones. Afegim la llet tèbia a la mescla i barregem perquè quedi ben integrada i homogènia a la mescla.

3. Ara, aboquem el contingut de la barreja en 7 gots de vidre. Hem d’omplir cada got gairebé fins a la seva màxima capacitat. Llavors, posem els gots a la iogurtera, procurant que es toquin entre ells el mínim possible.

4. Durant 8-10 hores, deixem incubar els iogurts naturals a la iogurtera. Com més temps s’hi estiguin, adquiriran un gust més àcid, al nostre gust.

5. Passat el temps d’incubació, posem a reposar els nostres iogurts naturals a la nevera. Preferiblement, han d’estar tapats. Estaran llestos per a ser consumits al cap de 6 hores, malgrat que és recomanable esperar fins a les 24 hores.

Iogurt natural artesà en un pot de vidre vist des de dalt.
Iogurt Natural Artesà

A gaudir-ne abans de 7 dies. Bon profit!

Suggeriments per a un millor iogurt natural:

  • Utilitzar llet d’ovella semidesnatada, amb proteïna més fàcil de digerir, molt més calci, fòsfor i proteïnes i un gust més suau i agradable.
  • Fer servir 100 grams de sucre de canya, més natural. Compte, no s’ha de confondre amb el sucre morè tintat!
  • Proveu d’afegir cullerades soperes de llet sencera en pols:
    • 2-3 si us han quedat massa líquid.
    • 10 si heu utilitzat llet de vaca semidesnatada.
    • 20 si heu utilitzat llet de vaca desnatada.
  • En cas que no vulguis utilitzar un iogurt inicial comprat, es pot utilitzar 1 gram de ferment liofilitzat amb 100% de bacteris purs o bé un dels iogurts fets la vegada anterior, però no durant més de 4 cicles seguits.
Cullerada de iogurt natural artesà.
Cullerada de iogurt natural

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *