Iogurt de melmelada natural artesà en un pot de vidre.
Iogurts Artesans Receptes i cuina

Iogurt de Melmelada Artesà – Recepta

El Iogurt de melmelada és un aliment necessari per a mantenir una dieta equilibrada. La seva recepta és senzilla i accessible per a totes les edats. El principal avantatge de fer nosaltres mateixos els iogurts de melmelada, és que aconseguirem un producte sense químics o additius industrials perjudicials per a la salut. A més a més, coneixem la procedència de la fruita del nostre iogurt de melmelada artesà. Això és essencial per garantir una major conservació de les vitamines i minerals de la fruita a les nostres postres. Amb aquesta recepta aprendrem a cuinar de manera saludable, natural i al nostre gust. Endavant!

Ingredients per a 7 racions de iogurt de melmelada:

  • 1 litre de llet fresca de vaca
  • 1 iogurt natural sense ensucrar (o 1 sobre de ferment)
  • Melmelada de fruita (preferiblement cuita)

No serà necessari ensucrar el iogurt, ja que la mateixa melmelada de fruita endolcirà les nostres postres al seu punt òptim.

Utensilis per a seguir la recepta:

  • Bol de plàstic o vidre
  • Gots o pots de vidre
  • Iogurtera
Iogurtera Moulinex plena de pots de vidre.
Iogurtera Moulinex

Elaboració del iogurt de melmelada

1. Comencem abocant el iogurt sencer en un bol de grandària mitjana.

2. A continuació, escalfem lleugerament la llet al microones. Afegim la llet tèbia a la mescla i barregem perquè quedi ben integrada i homogènia a la mescla.

3. Aleshores, agafem els pots de vidre (pel iogurt). Amb l’ajut d’una cullera sopera, posem una bona cullerada de melmelada a la base de cada got de vidre.

4. Finalment, aboquem el contingut de la barreja en els 7 pots de vidre. Hem d’omplir cada got gairebé fins a la seva màxima capacitat. Llavors, posem els gots a la iogurtera, procurant que es toquin entre ells el mínim possible.

5. Hem de deixar incubar els iogurts naturals de melmelada a la iogurtera entre 8 i 10 hores. Com més temps s’hi estiguin, adquiriran un gust més àcid, al nostre gust.

6. Una vegada surten de la iogurtera, hem de deixar reposar els nostres iogurts de melmelada a la nevera. Preferiblement, han d’estar tapats. Estaran llestos per a ser consumits al cap de 6 hores, malgrat que és recomanable esperar fins a les 24 hores.

Iogurt de melmelada natural artesà en un pot de vidre, vist des de dalt.
Iogurt de melmelada artesà

A gaudir-ne abans de 7 dies. Bon profit!

Suggeriments per a un millor iogurt natural:

  • Utilitzar llet d’ovella semidesnatada, amb proteïna més fàcil de digerir, molt més calci, fòsfor i proteïnes i un gust més suau i agradable.
  • Proveu d’afegir cullerades soperes de llet sencera en pols:
    • 2-3 si us han quedat massa líquid.
    • 10 si heu utilitzat llet de vaca semidesnatada.
    • 20 si heu utilitzat llet de vaca desnatada.
  • En cas que no vulguis utilitzar un iogurt inicial comprat, es pot utilitzar 1 gram de ferment liofilitzat amb 100% de bacteris purs o bé un dels iogurts fets la vegada anterior, però no durant més de 4 cicles seguits.
Iogurt de melmelada natural artesà barrejat en un pot de vidre.
Iogurt de melmelada artesà barrejat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *